Beurs succes met een inflatable mascotte

Hoe een innovatief techbedrijf 450 hoogwaardige leads genereerde met één beursbezoek

Het Infotopics-team met hun opblaasbare mascotte pak op de beurs in Las Vegas

Case Study
Infotopics | Apps voor Tableau en de roze T-Rex mascotte

Voor veel B2B-bedrijven die zich richten op het leveren van maatwerkoplossingen voor gespecialiseerde samenwerkingen, vormen branchebeurzen een geweldige bron van leads van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd kan de zeer competitieve omgeving voor de aandacht van bezoekers een uitdaging zijn. Een solide strategie en effectieve tactieken zijn de sleutelfactoren om van uw beurs een succes te maken. Een grote opblaasbare T-Rex mascotte maakte het verschil voor Infotopics | Apps for Tableau op de Tableau Conference 2023 in Las Vegas.

“Vizzy heeft enorm bijgedragen aan het succes van de Tableau Conference in Las Vegas. Duizenden mensen hebben het nu nog steeds over de roze T-Rex!

We zijn super blij met de samenwerking met Promo Bears en het resultaat. De afstemming en het meedenken om tot dit resultaat te komen waren geweldig.”

Richard van Wijk

CEO Infotopics | Apps for Tableau

Over Infotopics | Apps for Tableau

Als wereldwijd leider in het ontwikkelen van uitbreidingen en maatwerkoplossingen voor Salesforces populaire data-analysetool Tableau, levert Infotopics Apps for Tableau aan grote organisaties waaronder Facebook, Sony en Pfizer. Het team rond oprichter Merlijn Buit en CEO Richard van Wijk identificeerde beurzen al snel als een belangrijke succesfactor voor de groei van hun bedrijf en het genereren van kwalitatieve leads.

Als u meer wilt weten over Infotopics | Apps for Tableau, kunt u hier op de website kijken

De Uitdaging: Aandacht Trekken Van Bezoekers

Illustratie van mascotte Vizzy op weg naar de beurs

Voor 2023 besloot Infotopics | Apps for Tableau deel te nemen aan en sponsor te zijn van de grote Tableau Conference in Las Vegas. Met een hoge investering in expositieruimte, reiskosten en een groot team op locatie moesten ze een manier bedenken om de aandacht van zoveel mogelijk potentiële klanten te trekken.

Illustration of mascot Vizzy on its way to the trade show
T-rex Vizzy Illustratie

De Oplossing  – De Mascotte Tot Leven Brengen

De roze T-Rex Vizzy speelt een cruciale rol in de huisstijl van Infotopics | Apps for Tableau en verschijnt digitaal op hun website, in productvideo’s en op hun social media kanalen. Het team was ervan overtuigd dat een grote, roze dinosaurusmascotte op de beurs de aandacht van veel bezoekers zou trekken en als ijsbreker zou kunnen dienen om een gesprek aan te knopen met hun potentiële klanten.

Hoe Promo Bears het juiste mascotte pak leverde voor Infotopics | Apps for Tableau

Infotopics | Apps for Tableau nam contact op met Promo Bears om de mogelijkheid te bespreken om hun bestaande merkmascotte tot leven te brengen. Het T-Rex mascotte pak moest aandacht trekken, maar tegelijkertijd ook makkelijk te vervoeren zijn om mee te nemen naar beurzen over de hele wereld.

Samen besloten we het project te realiseren als een opblaasbaar mascotte pak. Het belangrijkste voordeel: een groot, opvallend mascotte pak op de beurs dat kan leeglopen voor transport zodat het in een gewone koffer past. Bovendien maken de luchtstroom en het lichte gewicht van het pak het zeer comfortabel om te dragen en kon het bedrijf het non-stop gebruiken op de beurs. Drie mascotte-acteurs waren constant op de vloer in shifts van elk 1 uur.

Roze opblaasbaar t-rex mascotte pak voor beursbezoek

Een ongelooflijk succes – 450 kwaliteitsleads in drie dagen

Op de Tableau Conference in Las Vegas overtrof de roze T-Rex mascotte de verwachtingen. De leuke mascotte trok al snel grote groepen bezoekers naar de Infotopics Apps for Tableau stand. Het salesteam hoefde niet actief bezoekers aan te spreken omdat iedereen in de rij stond om met Vizzy op de foto te gaan. Dit leidde tot gesprekken met veel waardevolle potentiële klanten en partners en het team was in staat om meer dan 450 leads van hoge kwaliteit vast te leggen.

Bekijk de after-movie en meer videos op het kanaal van Infotopics | Apps for Tableau YouTube.

Bent u ook op zoek naar een opblaasbaar mascotte pak op maat voor uw volgende beurs?