Mascottes Voor Recreatie-, Pret- en vakantieparken

6 voordelen van mascottes voor de recreatiesector

Mascottes in de recreatie- en amusementssector zijn razend populair en het is niet moeilijk om te zien waarom. Kinderen zijn dol op mascottes en zij zijn uiteindelijk degenen die beslissen naar welk pretpark, camping of ander recreatiegebied de familie gaat. Voor deze bedrijven en organisaties is het daarom belangrijk om zich te richten op de band die u opbouwt met uw jongere gasten. Hieronder hebben we een lijst opgesteld met zes voordelen van mascottes in de recreatie- en amusementssector.

Je jonge bezoekers zullen zich nog lang herinneren dat ze met hun mascotte hebben gespeeld.

1. Een mascotte zorgt voor terugkerende bezoekers

Een mascotte zorgt voor meer terugkerende klanten, vooral gezinnen. Kinderen houden van mascottes en ouders houden van alles wat hun kinderen leuk vinden.

Zo eenvoudig is het, denk bijvoorbeeld aan Disneyland. Elk kind wil op de foto met Donald Duck of Mickey Mouse, en ze nemen hun ouders en misschien zelfs een broertje of zusje mee om dat te doen.

Met uw persoonlijke mascotte kunt u net als Walt Disney een band opbouwen met de kinderen. En daarmee kunt u een groot voordeel behalen ten opzichte van uw concurrent. Want wat wil een kind dat een band heeft opgebouwd met uw mascotte? De mascotte zo snel mogelijk weer zien!

2. Een mascotte trekt nieuwe bezoekers aan

Naast terugkerende bezoekers kunt u met uw mascotte
ook meer nieuwe bezoekers aantrekken.

Een tevreden kind dat met plezier naar uw park is geweest, is een garantie voor goede mond-tot-mond reclame. Op het schoolplein willen uw jonge gasten niets liever dan praten over hoe cool ze uw park vonden. En dan wil de rest van de klas natuurlijk niet achterblijven. Zo creëert u een echt sneeuwbaleffect door één tevreden gast.

Door uw mascotte ook te gebruiken in uw online en offline reclame, kunt u kinderen enthousiast maken over het ontmoeten van uw mascotte en ze daardoor enthousiast maken om uw park te bezoeken.

Een bekende mascotte kan nieuwe bezoekers naar je park trekken
Mascotte merchandise helpt je meer verkoop te genereren

3. Een mascotte verhoogt de omzet

De twee bovenstaande punten hebben invloed op de omzetstijging, maar daarnaast zal de aanschaf van een mascotte ook uw merchandise een boost geven.

Een kind dat net een band heeft opgebouwd met uw mascotte wil niets liever dan uw knuffelgrote mascotte mee naar huis nemen. Het zal dan ook een enorme stimulans zijn voor uw omzet als u knuffels van uw mascotte verkoopt. De afbeelding van de mascotte kan ook worden afgedrukt op andere artikelen zoals shirts, bekers of posters.

4. Een mascotte kan dienen als het gezicht van uw organisatie

Walt Disney’s Mickey Mouse of Chuck E. Cheese bij de Chuck E. Cheese restaurants zijn slechts twee bekende mascottes die onmiddellijk worden geassocieerd met hun merk en bedrijf.

Steeds meer campings, pretparken, waterparken en andere organisaties gebruiken mascottes om de herkenbaarheid te vergroten en een band op te bouwen met hun bezoekers. Met uw mascotte blijft u altijd “top of mind” bij uw bezoekers, met een duidelijk boegbeeld dat veel positieve associaties oproept. Uw persoonlijke mascotte kan gasten begroeten bij de ingang of fotosessies houden als aandenken voor later. Overweeg ook om uw mascotte in te zetten bij interne aangelegenheden en creëer een leuke en vriendelijke sfeer binnen uw personeel waarin uw mascotte centraal staat.

Je mascotte versterkt je bedrijf

5. Een mascotte maakt veel impact voor een kleine investering

Het zal inmiddels duidelijk zijn dat een mascotte een absolute meerwaarde is voor uw bedrijf. Toch is het maken van uw eigen mascotte een relatief kleine investering, vergeleken met bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe speeltuin, het inhuren van een animatieteam of het bouwen van een achtbaan.

6. Een mascotte geeft meer karakter aan uw communicatie

U kunt uw unieke mascotte gebruiken in alle vormen van communicatie. De mascotte kan de bezoekers van uw website verwelkomen en begeleiden bij hun online bezoek, of hij kan uw bedrijfsbriefpapier en facturen opleuken, waardoor het persoonlijker wordt voor de klant.

Daarnaast is uw mascotte uitermate geschikt voor communicaties in thema, zoals het aankleden voor de feestdagen of het promoten van uw nieuwe attractie of evenement.

Kikker mascotte wijst naar de camera

Ontdek De Mogelijkheden Met Promo Bears

Als een of meer van de bovenstaande voordelen u aanspreken, neem dan gerust contact met ons op. We bieden gratis conceptschetsen aan om u een duidelijk beeld te geven van hoe een mascotte bij ons eruit kan zien en hoe deze kan passen bij uw merk en identiteit.

Portfolio –
Bekijk onze mascottes in actie