De hitte verslaan in uw mascotte pak? Dat doet u zo!

Met de zomermaanden in het vooruitzicht vraagt u zich misschien af: hoe kan onze mascotte-performer koel en comfortabel blijven in de hitte?

Hier zijn onze beste tips om de hitte in uw mascotte te verslaan.

Begin met een goede start

U zou niet gaan hardlopen in de hitte als u uitgedroogd bent en een lege maag heeft, toch? Dat zou uw mascotte-performer ook niet moeten doen. Het performen als een mascotte is een atletische activiteit en uw mascottes moeten voldoende gedronken en gegeten hebben en uitgerust zijn.

Zet de ventilator aan

Alle Promo Bears kostuums zijn uitgerust met een ventilator in het hoofd. Hierdoor blijft de lucht rond het hoofd van de performer circuleren. Zorg er voor een optreden voor dat u nieuwe batterijen hebt die de hele dag meegaan.

Locatie, locatie, locatie

Bedenk waar uw mascotte zal optreden. Verplaats uw optredens indien mogelijk naar binnen waar airconditioning is. Als uw evenement buiten is, overweeg dan om in de schaduw van een boom of gebouw op te treden, in plaats van in direct zonlicht.

Verlicht de belasting

Afhankelijk van uw mascotte pak kunt u ervoor kiezen om uw kostuum te veranderen. Laat bijvoorbeeld extra kleding of accessoires achterwege. U kunt ook alleen het hoofd en de handen van de mascotte gebruiken en de artiest bedekken met andere kleding. In extreme hitte kan dit comfortabeler zijn voor uw performer dan het dragen van een volledige mascottebody.

Promo Bears Blog: De hitte verslaan in je mascotte pak? Dat doe je zo!

Investeer in een koelvest

Onder het mascotte pak wordt een koelvest gedragen met zakjes voor diepvriesijs. Dit houdt uw artiest tot vier uur koeler aan de binnenkant.

Heeft u een koelvest nodig? We hebben koelvesten op voorraad en kunnen binnen 2 werkdagen leveren. Neem contact met ons op om te bestellen.

Neem pauzes

Bij extreem warm weer moet uw performer regelmatig pauzes inlassen. Probeer een tent of kamer in de buurt te hebben waar de artiest snel naar binnen kan sluipen om zijn mascottehoofd af te doen en wat water te drinken. Zorg ervoor dat deze plek discreet is, zodat het publiek de mascotte-performer niet kan zien als hij of zij uit het pak is.

Zorg voor hulp

Uw mascotte-performer moet een helper in de buurt hebben die de performer kan helpen als hij/zij moet pauzeren of een noodgeval heeft. Omdat mascottes niet mogen praten, moet er van tevoren een paar eenvoudige handsignalen worden afgesproken tussen de mascotte en zijn helper. Als het signaal is gegeven kan de helper iets zeggen als “tijd voor een pauze, we zijn zo terug!” of “dat was het, bedankt voor het komen, nu is het tijd om afscheid te nemen!”.

Weet wanneer u moet stoppen

Zorg ervoor dat uw mascotte-performer en helper op de hoogte zijn van de tekenen van oververhitting. Deze zijn onder andere:

  • Koele, vochtige huid met kippenvel als het warm is.
  • Hevig zweten.
  • Flauwvallen.
  • Duizeligheid
  • Vermoeidheid.
  • Zwakke, snelle pols.
  • Lage bloeddruk bij staan.
  • Spierkrampen.

Als u twijfelt, beëindig dan altijd het optreden van de mascotte voordat er een ernstige situatie kan ontstaan.

Hier zijn enkele van onze mascottes die dit jaar al hebben genoten van het buiten zijn

We hopen dat dit nuttig is voor uw zomerse mascotteoptredens. Wilt u meer weten over hoe wij onze pakken zo ontwerpen dat mascotteoptredens koel en comfortabel blijven? Bekijk dan onze blogpost: Is Het Niet Warm In Een Mascotte Pak? Bewegingsvrijheid & Comfort