Mascotte laten maken zoals Foto Koch

U wilt opvallen met uw bedrijf. De interactie vergroten. Herkenbaar zijn voor uw achterban. Maar hoe doet u dat? Of hoe kan het beter? Er zijn genoeg uitstekende voorbeelden van hoe het kan. Bij een rokende cowboy denkt u bijvoorbeeld direct aan Marlboro, bij Mickey Mouse aan Disney Land. Een sportend roze konijn staat gelijk aan Duracell. Duinrell is Rick de Kikker. Het is slechts een kleine greep uit de vele bekende mascottes die bedrijven hebben laten maken als gezicht voor hun bedrijf. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden, een huwelijk voor het leven. Het is de grote kracht van de mascotte, de personificatie van uw onderneming. Een herkenningspunt voor het publiek, een communicatieve en commerciële troef voor u.

Herkenbaarheid vergroten

Stel, u besluit dat ook u graag een mascotte wilt laten maken. U wilt de connectie met uw klanten vergroten of wellicht in het oog springen tijdens een evenement. En dan? U heeft wel een vaag idee over wat voor dier of figuur u graag wilt gebruiken, maar verder eigenlijk niet. Hoe kunt u van een vaag idee een iconische mascotte maken? Dat is wat wij dagelijks doen. Klik hier voor meer informatie daarover.

Om dat te illustreren, nemen we u graag even mee naar onze klant Foto Koch, een bedrijf dat schoolfoto’s maakt bij basisscholen door het hele land.

Hoe Kochie is geboren op de tekentafel van Promo Bears

Kijk in deze video over de schouder van onze ontwerper mee:

Wensenlijstje voor mascotte:

  • Vrolijk dier
  • We bezoeken veel scholen het moet dan ook een echte kindervriend zijn
  • Graag een fototoestel laten terugkomen
  • Logo + huisstijl kleuren verwerken in het ontwerp

Binnen 72 uur was het idee van Foto Koch al een mascotte verworden. Ons eerste voorstel was om gebruik te maken van een traditionele beer, omdat een beer erg toegankelijk is voor kinderen. De eerste schetsen werden gemaakt, en toen het bedrijf besloot definitief voor de beer als mascotte te kiezen, kon onze ontwerpafdeling hierop voortborduren en de nieuwe mascotte verder tot leven brengen.

Het definitieve akkoord werd gegeven en de mascotte geproduceerd. In een tijdsbestek van slechts zes weken zag Kochie de Beer het levenslicht en werd hij op de scholen geknuffeld en gefotografeerd en werden foto’s van kinderen met hun lievelingsmascotte gedeeld via social media en in de Foto Koch krant.

Hét gezicht van Foto Koch

Boven alles is Kochie het gezicht van Foto Koch geworden. Kinderen en ouders herkennen Kochie als hét gezicht van dat leuke bedrijf dat kwam om de schoolfoto’s te maken, op social media wordt Kochie veelvuldig ingezet voor communicatie met de achterban, klik hier voor de Facebook-pagina van Foto Koch, waardoor ze inmiddels meer dan 7000 volgers hebben gecreëerd.

Het mooie van een mascotte is voor een bedrijf daarnaast, dat het leuk is voor elke doelgroep. Dat kleine kinderen dol zijn op mascottes spreekt voor zich, maar ook jongeren maken graag een selfie met het gezicht van hun lievelingsmerk of –bedrijf. Ouders en grootouders zijn juist weer dol op de karakters, omdat ze hun kroost zoveel blijdschap geven. Heeft u ooit iemand gehoord die een hekel heeft aan mascottes? Juist.

Merchandising

Na het eerste succes van Kochie besloot Foto Koch niet alleen een mascotte te maken, maar Kochie veel breder in te zetten. Er werd onder andere een grote opblaasbare Kochie gemaakt en er werden Kochie knuffels besteld. Gummetjes, schoolsetjes en andere merchandising op basis van Kochie liggen nog in het verschiet. Hiermee zorgt Foto Koch ervoor dat Kochie nog populairder wordt en dat daarmee Foto Koch nog populairder wordt.

Bestel uw eigen mascotte

Wilt u net als Foto Koch een extra troef voor uw communicatie, meer interactie met uw doelgroep of wellicht extra exposure in de (sociale) media? Promo Bears maakt gratis voor u een eerste visualisatie van uw mascotte en we stellen bovendien gratis een offerte voor u op. Overweegt u om ook voor uw bedrijf een mascotte te laten maken? Neem dan contact met ons op en dan zullen wij ervoor zorgen dat uw bedrijf meer gaat leven dan ooit tevoren.

Mascottepak + grote inflatable van Kochie in actie tijdens de onderwijs beurs.