Hoe kan ik mijn mascottepak het beste schoonmaken?

In deze blog kunt u ons advies én handige tips vinden over de schoonmaak van een mascottepak. Heeft u na het lezen nog vragen? Twijfel niet om even contact op te nemen! Wij geven u graag advies op maat.  

De mascotte is het visitekaartje van uw bedrijf, merk, organisatie, sportclub, camping of evenement. Uw mascotte is volop in interactie met uw doelgroep. Dan wilt u toch dat uw mascotte er op zijn best uitziet? Lekker geborsteld, kleding gestreken en een fris geurtje. En niet: stinkend naar oude was, vlekken in zijn kleding van een paar weken oud en een oog die los bungelt?

Promo Bears Blog: Mascotte Pak Schoonmaken

Snelle oplossing: stuur uw mascotte naar onze mascotte spa. Onze coupeuse reinigt uw mascotte van top tot teen. Ook lopen wij uw mascotte na en repareren waar nodig. Kleine reparatie zijn inbegrepen. Grote reparaties bieden we aan. Wij onderhouden onze eigen Promo Bears mascottepakken, maar heeft u een pak van een concullega ook dan helpen we u graag. Meer informatie en prijzen: Mascotte Reinigen – Onderhoud & Reparatie

Let op! Breng uw mascottepak nooit zomaar naar de stomerij. Dit kan onherstelbare schade aan uw mascottepak geven.

Waarom is het schoonmaken van mijn mascottepak belangrijk?

De mascotte is het visitekaartje van uw bedrijf, merk, organisatie, sportclub, camping of evenement. Door ervoor te zorgen dat uw mascotte er netjes uitziet en lekker frist ruikt geeft u een goede indruk. Bovendien is goed onderhoud van uw mascottepak ook essentieel om de levensduur van uw mascotte te verlengen. Tot slot is een schone mascotte zeer gewenst voor de gezondheid van de dragers van uw mascotte. Een vieze mascotte (oud zweet van vorige dragers, vochtig pak) kan een bron van ziekte zijn/worden. Zeker in tijden van corona is dit een extra belangrijk aandachtspunt.

Voor het schoonhouden van uw mascotte maken wij onderscheid tussen de grote schoonmaakbeurt en de kleine schoonmaakbeurt (elke keer na gebruik).

U ontvangt een geprinte handleiding bij uw Promo Bears mascotte pak. In deze handleiding staan mascotte onderhoudsinstructies, maar staan ook tips voor de drager van uw mascotte pak. Hoe bijv. om te gaan met non verbale communicatie met verschillende leeftijdsgroepen.

Instructies kleine mascottepak onderhoudsbeurt

 1. Hang de mascotte na elk optreden uit. Berg hem pas op zodra hij geheel droog is.
 2. Na elk optreden, is het verstandig om de binnenkant van het hoofd met een zachte doek en warm water met wasmiddel schoon te maken. Zo verwijdert u het zweet en blijft het hoofd lekker fris ruiken. Gebruik hiervoor geen parfum of deodorant. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren aangetast worden en dat het een andere mascotte drager later kan irriteren.
 3. Wanneer er een vlek in het pak is gekomen, probeer deze dan zo snel mogelijk schoon te maken. Een vlek kunt u het beste met een vochtige doek verwijderen, wanneer nodig gebruikt u een vlekkenverwijderaar die kleur vast is (bijv. Vanish oxi action)
 4. Controleer de mascotte na ieder optreden op beschadigingen. Doen alle ritssluitingen het nog? Raken bepaalde naden los? Hoe ziet het hoofd er nog uit? Door ervoor te zorgen dat alles op tijd gerepareerd wordt, heeft u langer plezier van uw mascottepak.

Instructies grote mascottepak onderhoudsbeurt

Zie hieronder voor een puntsgewijze uitleg betreffende de Grote onderhoudsbeurt. Afhankelijk van hoe intensief u de mascotte inzet, raden we aan deze grote onderhoudsbeurt 1 keer per 1,3,6 of 12 maanden uit te voeren.

Hoofd en Voeten

 1. Stoom het hoofd en de voeten, zowel aan de binnen- als buitenkant met een handstomer.
 2. Gebruik een vlekkenverwijderaar om lastige vlekken schoon te maken. (Controleer deze wel op kleurvastheid (bijv. Vanish oxi action).
 3. Neem het hoofd en de voeten af met een warme vochtige doek met wasmiddel.
 4. Neem het hoofd en de voeten vervolgens af met een schone droge doek.
 5. Voordat u de mascotte opbergt, zorg er dan voor dat uw schoenen en hoofd droog zijn.
 6. Heeft uw mascotte langharige stoffen, borstel dan de mascotte zodra hij droog is.

Lichaam, handen en kleding

 1. Wij raden u aan om alles met de hand te wassen.
 2. Voor de handwas volg de aanwijzingen op uw wasmiddel. Zorg ervoor dat u oppast met witte onderdelen, i.v.m. verkleuren..
 3. Nooit het pak in aanraking laten komen met vuur of hoge temperaturen, zoals in de droger of aan een strijkijzer.
 4. Niet bleken.
 5. Niet naar de stomerij brengen. Onderdelen die niet met de handwas schoongemaakt kunnen worden, kunt u schoonmaken zoals het hoofd en de voeten.
 6. Hangend laten drogen

Onderhoudsbeurt mascotte pak bij Promo Bears

U kunt de kleine schoonmaakbeurt over het algemeen het beste zelf uitvoeren. De grote schoonmaakbeurt kan u ook bij Promo Bears uitbesteden. Wij hebben een vaste groep klanten die elk half jaar de mascotte naar ons opstuurt voor schoonmaak/kleine reparaties. We kijken uw mascotte helemaal na en zorgen ervoor dat u de mascotte weer tip top retour ontvangt. Meer informatie en prijzen: Mascotte Reinigen – Onderhoud & Reparatie 

Uw mascottepak is op? En u wilt hem graag vervangen voor een nieuwe?

Heeft u een oud, versleten mascottepak die wel toe is aan vervanging? Neem contact met ons op en ontvang gratis en vrijblijvend uw persoonlijke offerte voor een nieuw mascotte pak voor uw bedrijf of vereniging. Is uw huidige mascottepak niet door ons gemaakt? Ook dan kunnen we u helpen. Het is niet mogelijk om een 100% match te garanderen. Wij zullen er alles aan doen om uw nieuwe mascotte zo mooi te maken dat hij met trots de oude mascotte kan opvolgen. Zie hieronder voor een voorbeeld van het oude (niet Promo Bears) en nieuwe Promo Bears mascotte pak gemaakt voor RKC Waalwijk.

Oude Ricky Mascotte Pak RKC WaalwijkNieuwe Ricky Mascotte Pak RKC Waalwijk Door Promo Bears