Wel of niet een unieke mascotte als onderdeel van de huisstijl bij de start van uw onderneming?

U heeft ervoor gekozen om uw eigen bedrijf te starten. Om te beginnen: gefeliciteerd met deze keuze. Er komen allerlei te regelen zaken op u af en een van deze dingen is de huisstijl. Logo, website, slogan, welke kleuren, lettertype en wel of niet een unieke eigen mascotte als onderdeel van deze huisstijl. Dit specifieke artikel gaat over de mascotte als onderdeel van de huisstijl. En dan nog specifieker: is het wel of niet verstandig / handig om bij de start van uw onderneming gelijk ook een mascotte te ontwerpen dan wel te laten ontwerpen.

Vanuit Promo Bears laten we u graag weten wat onze mening hierover is en waar onze mening op gebaseerd is. We hopen dat dit artikel u helpt in het maken van keuzes hieromtrent en staan vanzelfsprekend voor u klaar om u te helpen met het tot leven brengen van uw eigen unieke mascotte zo gauw u het hieraan toe hebt.

Wij zijn van mening dat het erg verstandig is om gelijk een mascotte te laten ontwerpen wanneer u ook werkt aan de rest van de huisstijl van uw onderneming. Dit omdat goed mascotte ontwerp een erg goede uiting kan zijn van de gewenste cultuur. Betrouwbaar, enthousiast, stoer, lief, zakelijk, informeel, vrolijk of avontuurlijk. Het zijn allemaal eigenschappen welke erg goed te herkennen zijn in een goed mascotte ontwerp. En dit mascotte ontwerp kan vervolgens ook gebruikt worden in het sfeervol maken van de verdere uitingen welke u wenst te gaan doen richting uw doelgroepen. Uitingen welke dan ook gelijk optimale herkenbaarheid met zich meebrengen.

En verder is het zo: hoe eerder u uw mascotte inzet in uw verschillende uitingen, hoe eerder de mascotte ook herkent wordt en daadwerkelijk waarde aan uw onderneming toevoegt doordat mensen zich onder andere door de mascotte aangetrokken voelen tot uw onderneming. Tevens is het in het begin van uw onderneming het eenvoudigst om een mascotte onderdeel te maken van uw onderneming. Stel dat u niet bij de start van uw onderneming een mascotte meeneemt in de huisstijl, maar pas na enkele jaren, dan zal het veel meer energie en geld vergen om de mascotte goed te integreren in uw uitingen en het zal ook dan tijd vergen om herkenbaarheid en succes met uw mascotte te hebben. Ook zou het kunnen dat er na enkele jaren een team in uw onderneming werkt met mensen die ook allemaal een gevoel en een mening hebben over de al dan niet te introduceren mascotte. Dit maakt dit proces vaak complexer. En wellicht zelfs zo complex dat het enthousiasme om het echt toe te voegen wegebt. Dan wel dat het niet de mascotte wordt die het had kunnen zijn in de meer compromisloze opstartfase.

Twee redenen om toch niet gelijk een mascotte te ontwikkelen voor uw onderneming; tijd & geld

Bent u enthousiast over het toevoegen van een mascotte aan uw huisstijl? Maar heeft u twijfels over hoeveel tijd het kost om dit te laten ontwikkelen? Of wellicht bent u bang dat het een rib uit uw startende lijf zal kosten? Even los van de vraag of wij bij Promo Bears vinden dat de plussen opwegen tegen de minnen tot op heden, noemen we hier graag onze kijk op deze twee argumenten tot uitstel van het tot leven brengen van uw mascotte.

Reden 1: hoeveel tijd moet ik investeren om een mascotte te laten ontwerpen?

Dat hangt er van af hoe u dit gaat aanpakken. Gaat uzelf aan de slag of gaat u samenwerken met een creatieve vriend/vriendin/buurman of buurvrouw? Of kiest u voor een gespecialiseerd mascotte bedrijf zoals Promo Bears. Wij hebben erg veel ervaring als het gaat om het tot leven brengen van mascottes waarbij altijd ook het doel is om de juiste snaar te raken. Het is niet ongebruikelijk dat het wensenlijstje van de klant redelijk summier is. Vrolijk, wellicht een dier, deze kleuren en zie bijlage voor informatie over ons bedrijf is bijvoorbeeld geen vreemd startpunt. En ook zeker geen startpunt waar we niet mee kunnen werken bij het ontwerpen van meerdere voorstellen in schetsvorm. Het kan zijn dat u het niet wat vindt. Dan kunnen we eventueel nog een poging wagen met eventueel een andere ontwerper. Of we besluiten Promo Bears toch niet de juiste partner is. Wat veel vaker gebeurt is dat er weldegelijk een voorstel bij zit welke de juiste snaar / snaren raakt en waar gelijk enthousiasme over ontstaat. Vanaf dat moment is het bijschaven waar gewenst, kleuren toevoegen en voor je het weet is de zogeheten basispose klaar. In kleur en zwart-wit en als vectorbestand en als .png. Voor ons een mooie klus en voor u een mooie rit. Zo ervaren wij dit.

Reden 2: hoeveel gaat dit ons kosten?

Hiervoor verwijzen we graag naar deze pagina op onze website: MASCOTTE LATEN ONTWERPEN – Uw eigen Mascotte – Promo Bears. In het kort: schetsen zijn gratis. Bij akkoord ontwerp vragen we eenmalig EUR 250,- ex btw. Op deze pagina staan ook meerdere voorbeelden van wat we zoal ontworpen hebben over de jaren. Wellicht ook leuk om te bekijken.

Het is natuurlijk aan u om te bepalen of dit voor u een aantrekkelijk aanbod is of niet. Wij hebben ons als doel gesteld om de start van de samenwerking met ons zo laagdrempelig mogelijk te maken.

 

Concluderend: zoals ook aan het begin van dit artikel beschreven zijn we bij Promo Bears groot voorstander van het tijdig starten met het introduceren van de mascotte wanneer u überhaupt vindt dat een passende mascotte voor u een geschikte uiting kan zijn. Het biedt veel mogelijkheden en levert weinig complexiteit in de opstartfase.

Wat nu? Wat ons betreft neemt u contact met ons op door ons contactformulier in te vullen (CONTACT – Hoe kunnen wij u helpen? – Promo Bears) of door ons te mailen via info@promobears.nl. Ook kunt u ons bellen op 050 210 3585. We staan voor u klaar om uw idee aan te horen en waar passend vragen te stellen en mee te denken. Bent u enthousiast? Dan gaan we aan de slag met de voorstelschetsen. Binnen 1 week heeft u uw voorstelschetsen binnen en zijn de eerste stappen richting een succesvolle mascotte introductie gezet.

Hopelijk heeft dit artikel u verder geholpen in uw zoektocht en hopelijk ook tot gauw.

Wat Kunnen Wij Voor U Betekenen?

Breng Uw Mascotte Tot Leven

We hopen dat dit blog u meer inzicht heeft gegeven in de verschillende opties die beschikbaar zijn voor het ontwerpen van mascottes en de factoren die u in overweging moet nemen bij het maken van de beste mascotte voor uw organisatie.
Betaalbaar – Hoogwaardige Kwaliteit – Gratis Offerte & Productietekenening