Al meer dan 10 jaar dé expert in mascottes

Al meer dan 10 jaar werken we iedere dag keihard om de mascottes van onze klanten succesvol te maken. En dat lukt ons aardig, zeggen we met die typisch Groningse nuchterheid. We werken wereldwijd. Één van de hoogtepunten; eind 2014 hebben we de mascotte van NASA ontworpen en gemaakt. Naast Nederland en België werken we veel voor onze Duitse klanten. Bridgestone, Villeroy & Boch, Nivea en Deutsche Post zijn enkele voorbeelden. Ook kunt u onze mascottes tegenkomen in de vele skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland. 

Onze klanten zijn onze drijfveer. Om u meer inzicht te geven in wat wij doen en wat een mascotte voor uw organisatie kan betekenen, onderstaand enkele projecten in beeld & woord. Wilt u ook een tevreden klant worden? Neem dan contact met ons op.

Project De 4 Mijl van Groningen

In opdracht van Golazo had Promo Bears de eer om de mascotte te ontwerpen en tot leven te brengen. De 4 Mijl van Groningen is een jaarlijks evenement met 20.000+ deelnemers. 

Meer beleving
Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. De mascotte moet zorgen voor nog meer beleving rondom en tijdens het evenement en gaat deelnemers aansporen om nog fitter te worden.

Mascottepak
Mascotte Timey wordt ingezet als ambassadeur van het evenement. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en de mascotte aanwezig in het weekend tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen.

Poses
We hebben Timey in meerdere poses getekend. De mascotte poses worden ingezet in diverse marketing- en communicatiekanalen.

Mascotte Timey de 4 Mijl van Groningen -Promo Bears-
Referentie-Project-Timey-Mascotte_poses-Schetsen

Project UEFA Women’s Euro 2017 Kicky

De officiële mascotte voor het EK vrouwen 2017 is Kicky. Het EK wordt in Nederland gehouden. In opdracht van de KNVB en de UEFA had Promo Bears de eer om het mascottepak van Kicky te maken.

Het WEURO 2017 wordt in zeven verschillende speelsteden gehouden. Elke speelstad heeft een eigen Kicky mascottepak voor promotie van het event en voor inzet tijdens het EK. Kicky is mascotte voor alle 16 deelnemende landen. De kleuren van deze landen zijn daarom ook terug te vinden in haar shirt.

Werkwijze
Voordat we met de productie van een mascottepak beginnen maken we eerst een concept illustratie. Dit is een tekening waarin we de mascotte omzetten naar een ontwerp voor een draagbaar mascottepak. Hier houden onze ontwerpers rekening met draagbaarheid, comfort en een goed zicht voor de drager.

Kicky Sleutelhangers WEURO 2017 KNVB gemaakt door Promo Bears

Mascotte merchandise: sleutelhangers
Naast de mascottepakken hebben we ook sleutelhangers van Kicky gemaakt. Deze worden gebruikt tijdens het toernooi als give away van de mascotte.

Meer info: Website KNVB 

Mascottepak Kicky gemaakt voor WEURO 2017 en KNVB door Promo Bears
Referentie Project Kicky voor EK Vrouwen WEURO 2017 KNVB
Mascotte Kicky voor EK Vrouwen 2017 WEURO 2017 KNVB

Project Stekeltje voor Intratuin België

Opdracht
Ontwerp een leuk en uniek karaktertje voor onze tuincentra waar we een hele marketingcampagne omheen kunnen bouwen. De mascotte moet een link met tuin hebben.

Werkwijze
We zijn begonnen met het mascotte ontwerp. Onze tekenaars hebben op basis van de wensen van Intratuin een variatie aan mascottes getekend. Samen met de klant zijn de ontwerpen doorontwikkeld tot het finale character: Stekeltje.

Stekeltje is vervolgens tot leven gebracht via: mascottepak, knuffels, sleutelhangers en grote fiber glass beelden.

De grote fiber glass Stekeltjes zitten op een bankje voor de ingang van de betreffende vestiging en begroet de klanten! Van het unieke ontwerp zijn poses (Stekeltje in verschillende houdingen/situaties) gemaakt die onder anderen voor kleurplaten gebruikt worden.

Quote
“Wij zijn samen een leuke campagne gestart met onze mascotte en willen in de toekomst deze alleen nog maar uitbreiden. Uiteraard zal dit samen met Promo Bears zijn.”
Roel van Looy, Bedrijfsleider
Intratuin Aarschot/Olen/Zwijndrecht

Meer info: www.intratuin.be 

Project Jamin Shakers

Opdracht
Mascottepak maken ter ondersteuning van product introductie van de Jamin Shakers.

Uitwerking
Een mascottepak van een product? Doen we! De meeste klanten bestellen een beer, leeuw, vrolijk mannetje of een leuk draakje als mascottepak. We kunnen echter bijna elk product omtoveren tot een prachtig mascottepak. We hebben eerst een concept illustratie gemaakt. Zo kon Jamin goed zien hoe de Jamin Shaker er als mascottepak uit ging zien. De mascotte is gemaakt met lycra stof, wat digitaal is bedrukt.

De mascotte heeft het hele land rondgereisd om extra aandacht te generen bij individuele vestigingen. Het winkelend publiek werd nieuwsgierig gemaakt om het nieuwe product te proberen. De mascotte was een groot succes!

Project EK Atletiek 2016

Opdracht
Één van de hoofdfiguren in de promotie naar het EK Atletiek 2016 in Amsterdam is mascotte Adam. Aan Promo Bears de eer om het met zorg ontwikkelde 3D animatie om te zetten naar een professioneel mascottepak en knuffels.

Uitwerking
Voordat we met de productie van een mascottepak beginnen maken we eerst een concept illustratie. Dit is een tekening welke uw mascotte omzet naar een ontwerp voor een draagbaar mascottepak. Hier houden onze ontwerpers rekening met draagbaarheid, comfort en een goed zicht voor de drager.

Adam heeft het toernooi intensief gepromoot. U heeft Adam wellicht wel gezien op het NOS journaal? Op Schiphol ontving Adam de kersverse wereldkampioen Daphne Schippers. Ook heeft Adam vele scholen, evenementen en atletiek toernooien bezocht.

De Adam knuffels worden verkocht en gebruikt als cadeau voor relaties, sponsoren en atleten.

Meer informatie: Website of Facebook

Mascottepak Adam voor Europese kampioenschappen Atletiek 2016 -Promo Bears -

NPO: Klaas voor één dag Mascotte Adam

Klaas oefent een dagje het beroep uit van mascotte bij het EK Atletiek in Amsterdam. De lachende leeuw Adam is de mascotte van het EK. Hoe voelt het om de hele dag in een mascottepak te zitten en met iedereen op de foto te gaan zonder dat ze weten wie je bent? Bekijk de video hier rechts.

Goed om te weten: het Adam mascottepak weegt circa 10-12 KG en niet 30 KG zoals in het programma wordt verteld.

Project Groene Hart Ziekenhuis

De Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis kwam bij ons om Freek de giraffe tot leven te brengen. Doelen: kinderen opvrolijken in het ziekenhuis en inzetten voor marketing activiteiten om nieuwe vrienden voor het Groene Hart ziekenhuis te kunnen werven.

Werkwijze
Baserend op afbeeldingen van de giraffe ‚Freek‘ hebben we een concept illustratie van het mascotte pak gemaakt. We houden rekening met draagcomfort en een goed zicht voor de drager. Vervolgens is de mascotte conform ontwerp geproduceerd en naar volle tevredenheid geleverd.

Quote:
“Freek is echt tot leven gekomen! Met de hulp van Promo Bears is onze mascotte Freek de giraffe echt tot leven gekomen. Speelde hij eerst in filmpjes en is hij er in een kleine knuffelvariant, kun je hem gewoon nu in het echt knuffelen! De service van Promo Bears is goed en de kwaliteit van het pak is bovenmaats, zeker een aanrader!”

Marit Verdult, Marketing & Communicatie GHZ
Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis

Project Rollebol Kindercentra

Opdracht
Uniek gezicht geven aan Rollebol Kindercentra. Wensen: een echte kindervriend + kleuren huisstijl terug laten komen.

Uitwerking
Ons tekenteam is aan de slag gegaan. Na enkele schetsen was de keuze al snel gemaakt. De nieuwe mascotte werd een vrolijke kangoeroe. De afgelopen jaren hebben we diverse producten gemaakt op basis van Rolly de Bol.

Doormiddel van mascotte poses (inzet op Facebook, als kleurplaat en auto bestickering), mascottepak (promotie + evenementen) en sleutelhangers (leuke give away voor mond tot mond reclame) was Rolly de Bol snel populair. Een jaar lateren hebben we ook nog een prachtige inflatable gemaakt welke wordt ingezet tijdens evenementen.

Meer inspiratie: Facebook Rollebol Kindercentra >>

Grote Inflatables op maat gemaakt door Promo Bears

Project Simon Loos

Opdracht
Mascotte ontwikkelen voor Simon Loos. Simon Loos hoort bij de top 20 logistiek dienstverleners in Nederland. Aan Promo Bears de uitdaging om op basis van de kenmerkende vrachtwagens van Simon Loos een leuke mascotte te ontwikkelen.

Uitwerking
Als eerste stap hebben we een aantal schetsen gemaakt. Na een aantal feedback rondes was Binkie geboren. Een vrolijke vrachtwagen in de kenmerkende huisstijl van Simon Loos.

Om Binkie tot leven te brengen heeft Simon Loos 1000 knuffels laten maken. Een groot formaat (30 CM) en per/stuk in een doosje verpakt, zodat het een prachtig cadeau is. De Binkie knuffels worden ingezet als cadeau en worden verkocht in de fanshop.

Binkie is ook veel terug te zien op de Facebook pagina van Simon Loos.

Meer informatie: Facebook of Website van Simon Loos

Producten: mascotte ontwerp & knuffels

Project Albert Heijn Dokkum

Opdracht
De C1000 in Dokkum wordt omgebouwd naar een Albert Heijn. Om een eigen identiteit als lokale AH op te bouwen besloot de franchise nemer om Promo Bears een mascotte te laten ontwerpen.

Uitwerking
Als eerste stap hebben we Appie ontworpen. Een vrolijk mannetje met een mooie AH blauwe tuinbroek aan.

We hebben Appie tot leven gebracht met een prachtig mascottepak. Bovendien hebben we sleutelhangers gemaakt van Appie. De sleutelhangers zijn ingezet bij de introductie van de mascotte om de mascotte snel bekend te maken.

In de afgelopen jaren is Appie uitgegroeid tot een bekend gezicht. De mascotte wordt ingezet bij evenementen die Albert Heijn Dokkum ondersteund. Ook wordt hij veel ingezet op de Facebook pagina van de supermarkt.

Meer info: Website Albert Heijn Dokkum of Facebook AH Dokkum

Project Camping de Noetselerberg

Opdracht
De camping werkte jaren met Bobo het konijn. Onder licentie. De camping besloot om te investeren in een eigen mascotte. De naam was er al: Noetsie. Promo Bears kreeg de opdracht een vriendelijk konijn te ontwikkelen.

Uitwerking
Op basis van de wensen van de Noetselerberg zijn we aan de slag gegaan. Het ontwerp was binnen 2 weken klaar. Noetsie is een vrolijk en avontuurlijk konijn. Met zijn knapzak gaat hij op pad naar een volgend avontuur.

Naast de mascotte ontwikkeling hebben we mascotte poses + mascottepak + sleutelhangers gemaakt van Noetsie. De poses worden ingezet zowel online als offline. De mascotte heeft een belangrijke rol in het animatie team. De sleutelhangers worden ingezet als cadeautje.

Met een eigen mascotte zorgt de Noetselerberg voor een hogere beleving & meer plezier op de camping. Hoe kan het toch dat er elk jaar veel terugkomende families zijn?

Meer informatie: Website of Facebook

Breng uw mascotte tot leven met Promo Bears

Uw eigen mascotte als mascottepak, grote inflatable, knuffel, sleutelhanger, spaarpot, 3D usb stick, kleurplaat? Alles kan. Met Promo Bears kiest u voor een volwaardig partner voor alles rondom uw mascotte. Samen brengen we uw mascotte tot leven.

Give aways

  • Ontwerp op basis van uw wensen.
  • Inclusief intellectuele eigendomsrechten.
  • Begin met gratis schetsen.

Meer informatie mascotte ontwerp >>

  • Breng uw mascotte letterlijk tot leven met een professioneel mascottepak.
  • Foto magneet, ideaal voor mond tot mond reclame via social media.

Meer informatie mascottepak >>

  • Leuke give aways van uw mascotte.
  • Breed assortiment.
  • Sleutelhangers, tatoos, knuffels, etc.
  • Maak uw mascotte snel bekend!

Wereldwijd werken we samen met 1200+ klanten sinds 2006

We werken samen met: bedrijven, reclame bureaus, sportverenigingen en diverse gemeentes.

Wilt u ook een tevreden klant worden?