Mascottes in de recreatie

Mascottes in de recreatiesector zijn enorm populair en dat is ook niet zo gek. Kinderen zijn namelijk dol op mascottes en zij zijn uiteindelijk degene die bepalen naar welk pretpark, welke camping of naar welke speelplaats de familie gaat. Het is dus goed om u in de recreatieve wereld vooral te richten op de band die u opbouwt met uw jongere gasten. Een mascotte is daarvoor uitermate geschikt, omdat een mascotte zeer toegankelijk, leuk en niet eng is. Daarnaast heeft een mascotte nog een reeks andere voordelen. Op basis daarvan, zie hieronder voor zes voordelen van mascottes in de recreatie.

Mascotte pak voor Camping de Pallergarste -door Promo Bears-

Mascotte Pallie van Camping de Pallergarste, het gezicht van het animatie team. 

Voordeel 1: Een mascotte zorgt voor terugkerende bezoekers

Een mascotte zorgt voor meer terugkerend publiek, en dan met name families. Kinderen zijn dol op mascottes en ouders zijn dol op alles waar hun kinderen dol op zijn. Zo simpel werkt het. De meest bezochte attractie van heel Euro Disney is nog altijd de ontmoeting met de mascottepakken van Walt Disney. Elk kind wil op de foto met Donald Duck of Mickey Mouse en in zijn kielzog neemt hij dan twee ouders en vaak nog een broertje en/of een zusje mee. Met uw persoonlijke mascotte kunt u net zo’n connectie met de kinderen maken als Walt Disney doet. En daarmee kunt u een grote voorsprong op uw concurrent realiseren. Want wat wil een kind dat een band heeft opgebouwd met uw mascotte? Hem zo snel mogelijk nog een keer zien.

Voordeel 2: Een mascotte trekt meer nieuwe bezoekers

Naast terugkerende bezoekers kunt u met uw mascotte ook meer nieuwe bezoekers genereren. Een tevreden kind dat met plezier naar uw park is geweest, is namelijk een garantie voor geweldige mond-tot-mondreclame. Op het schoolplein, in het kringgesprek of spelend bij een vriendje, uw jonge gasten doen niks liever dan praten over hoe cool en gaaf ze uw park wel niet vonden. En dan wil de rest van de klas uiteraard niet achterblijven, waardoor u via één tevreden gast(je) een heus sneeuwbaleffect kunt creëren. Daarnaast kan u, door uw mascotte in uw online- en offlinereclame te gebruiken, kinderen enthousiast maken over uw mascotte en daarmee enthousiast maken over uw park.

Voordeel 3: Een mascotte verhoogt uw omzet

De twee bovenstaande punten hebben als logisch gevolg al dat uw omzet zal stijgen, maar daarnaast zal de aanschaf van een mascotte ook uw merchandise een boost geven. Een kind dat zojuist een band met uw mascotte heeft opgebouwd, wil natuurlijk niets liever dan uw mascotte in knuffelformaat mee naar huis nemen. Als u pluche knuffels verkoopt van uw eigen mascotte, zal dat een enorme boost voor de omzet betekenen. Uw mascotte kan met een digitale tekening ook op shirts, bekers of vaandels gedrukt worden, om zo de optimale beleving te creëren. Daarnaast kan uw mascotte als basis dienen voor bijvoorbeeld spaarprogamma’s.

Voordeel 4: Een mascotte geeft uw organisatie een gezicht

Walt Disney’s Mickey Mouse, Pardoes van de Efteling en Walibi van Walibi zijn bekende voorbeelden van gezichten van recreatieparken. Steeds meer campings, recreatieparken, attractieparken, zwembaden en andere organisaties zetten een mascotte in om herkenning van en binding met hun organisatie te vergroten. Met uw mascotte blijft u altijd hoog in de ‘top of mind’ van uw klanten staan, omdat u een duidelijk boegbeeld heeft dat veel positieve associaties oproept. Uw persoonlijke mascotte kan de gasten begroeten bij de ingang, fotosessies doen als herinnering voor later of leider zijn van uw animatieteam.

Voordeel 5: Een mascotte zorgt voor veel impact voor een lage investering

Het zal u inmiddels duidelijk zijn geworden dat een mascotte van absolute toegevoegde waarde is voor uw onderneming. Het creëren van uw eigen boegbeeld heeft veel impact, en dat tegen een lage investering. In vergelijking met het maken van een speeltuin, het inhuren van een animatieteam of het bouwen van bijvoorbeeld een achtbaan is de aanschaf van een mascotte relatief goedkoop, terwijl de impact die het heeft op uw organisatie in de meeste opzichten vele malen groter is.

Voordeel 6: Een mascotte is een kapstok voor uw communicatie

U kunt uw unieke mascotte inzetten in alle vormen van communicatie. De mascotte kan de bezoekers van uw website verwelkomen en begeleiden in hun online bezoek, of hij kan uw briefpapier of factuur opleuken en persoonlijker maken voor de klant. Daarnaast is uw mascotte uitermate geschikt voor themacommunicatie, door bijvoorbeeld een kleurwedstrijd te organiseren op basis van uw mascotte. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos.

Suggestie:

Wanneer een of meerdere van de bovenstaande voordelen u aanstaan, neem dan eens contact met ons op. Wij brengen mascottes tot leven en helpen u daar ook met alle plezier mee. Ook wanneer u vooral nu wat meer wenst te weten over de mogelijkheden bent u van harte welkom. Hopelijk tot binnenkort.