MASCOTTE PAKKEN – VEEL GESTELDE VRAGEN

Hier volgen enkele veel voorkomende vragen voor mascottepakken op maat. Voor andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag.

Mascottepakken_OpMaat_Voorbeelden_PromoBears

1. Wat kost het laten maken van een mascottepak op maat?

Elk mascottepak wordt geheel op maat gemaakt. De prijs van een mascottepak is afhankelijk van:

 • Complexiteit en details in ontwerp.
 • Accessoires als kleding, zonnebril of een hoed.
 • Omvang. Grote mascottepakken, bijvoorbeeld een lopend huis of een lopende wijnfles zijn duurder in transport dan een traditioneel mascottepak met een los lichaam en los mascottehoofd.
 • Aantal stuks. We leveren vanaf 1 stuks. Aanvullende mascottepakken kunnen we efficiënter produceren en daarom tegen een lagere prijs aanbieden p/st.
 • Levertijd. We bieden verschillende levertijden, zie hieronder.

Indicatieprijs: 1.500,- tot 3.000,- euro. Benieuwd naar de prijs voor uw mascottepak op basis van uw ontwerp? Stuur uw ontwerp en project details naar ons op en wij informeren u graag over de exacte prijs. Uiteraard geheel vrijblijvend.

2. Wat is de levertijd van een mascottepak op maat?

Bij Promo Bears kunt u kiezen tussen de volgende levertijden:

 • Normale levertijd: circa 6 tot 9 weken.
 • Spoed: 3 tot 6 weken op een vooraf afgesproken harde datum. Voor een meerprijs van 20% geven wij uw project de hoogste prioriteit bij het ontwerp, de productie en transport.
 • Vroege vogel: u ontvangt 10% korting bij een levertijd van 12 tot 16 weken.

 Levertijden gaan in na akkoord concept illustratie en ontvangst ondertekende offerte & aanbetaling.

Meerdere mascottepakken: Wanneer u meer dan 1 mascottepak bestelt, maken we eerst 1 mascottepak. Na goedkeuring van de eerste worden de aanvullende mascottepakken gemaakt. Stel u bestelt 4 aanvullende mascottepakken, dan duurt dit ongeveer 3-4 weken bovenop de normale levertijd.

3. Voor welke dragers is een mascottepak geschikt?

Standaard worden onze mascottepakken gemaakt voor een drager tussen de 1.70 en 1.85 meter met een normaal postuur. Uit ervaring blijkt dat met dit formaat de meeste Nederlanders in het pak passen. Wilt u liever een andere maatvoering? Elk mascottepak wordt op maat gemaakt. Zo kunnen we bijvoorbeeld de grootte aanpassen voor dragers tussen 1.60 en 1.75 meter.

4. Hoe mobiel is de drager/entertainer in het mascottepak?

Uw mascottepak wordt bij Promo Bears zo ontworpen dat de drager zo mobiel mogelijk is. Een comfortabel pak en goed zichtveld zijn de belangrijkste voorwaarden. Voor de meeste mascottepakken is is het mogelijk om te springen, rennen, dansen en handen te schudden. Mascottes welke groot zijn (bijvoorbeeld een lopende productvergroting) is de mobiliteit minder goed. De mascotte is dan minder flexibel.

5. Hoe kan ik mijn mascottepak onderhouden?

Onderhoud is erg belangrijk voor de levensduur van uw mascottepak. Enkele tips:

 • Nadat uw mascotte in actie is geweest, hang hem dan altijd even uit om te drogen en te luchten.
 • Daarnaast is het verstandig uw mascotte regelmatig te onderhouden: wassen, borstelen en vlekken verwijderen (alleen met een kleurvaste vlekverwijderaar).
 • Repareer schade zo snel mogelijk, voordat het erger kan worden.
 • Wij adviseren u om uw mascottte met de hand te wassen en niet met een wasmachine. Daarnaast nooit uw mascotte drogen in een droog- trommel.
 • U kunt het onderhoud van uw mascotte ook door Promo Bears laten uitvoeren. Bekijk ons aanbod onderhoud mascottepak.

6. Hoe lang gaat een Promo Bears mascottepak mee?

Een Promo Bears mascottepak wordt gemaakt van duurzame materialen en met duurzame productietechnieken. Bij normaal gebruik en goed onderhoud kan uw mascottepak wel 10 jaar meegaan.

Gedurende de jaren zal uw mascottepak wel slijten. Ook ontwikkelen veel van onze klanten hun karakter / mascotte door. Het ontwerp wordt op details aangepast en in een nieuw jasje gestoken. Op het moment dat uw mascottepak aan vervanging toe is, staan wij voor u klaar.

7. Welke factoren zijn belangrijk bij het selecteren van een partner?

De evaluatie van de factoren is afhankelijk van uw wensen en eisen. Algemene factoren om te overwegen zijn: referenties, ervaring, vertaling van ontwerp naar resultaat, is het maken van mascottepakken de core business van de leverancier, klanten service, bijgeleverde accessoires, levertijd en kwaliteit.

8. Welke accessoires ontvang ik?

Elke mascotte levert Promo Bears inclusief:

 • Transporttas.
 • Ingebouwde Ventilator.
 • Mascotte entertainer- en onderhoudshandleiding.
 • Twee jaar garantie op productiefouten.

9. Wat voor garantie biedt Promo Bears?

U ontvangt een garantie van 2 jaar op productiefouten.

10. Is het ook mogelijk om alleen een hoofd te bestellen?
Ja. U kunt ervoor kiezen om alleen een hoofd te bestellen. Wanneer u bijvoorbeeld uw eigen kleding heeft, kunt u het effect van een mascotte ook bereiken door een hoofd met een paar handschoenen te bestellen. De investering hiervan is ongeveer 60% t.o.v. een compleet mascottepak. Prijs ligt tussen 1080 en 1620 euro voor 1 stuks.

KNUFFELS – VEEL GESTELDE VRAGEN

Hier volgen enkele veel voorkomende vragen betreft op maat gemaakte knuffels. Voor andere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag.

Knuffels op Maat Laten Maken Promo Bears NL

1. Wat is de prijs van op maat gemaakt knuffels?

Prijsindicatie: voordat u een prototype bestelt, geven wij u graag een prijsindicatie op basis van uw wensen.

Finale prijzen: op basis van het voor u ontwikkelde prototype calculeren we alle kosten voor uw project. U ontvangt vervolgens een finale prijs. Onze finale prijzen vallen altijd binnen de indicatieprijs die u voor start prototype heeft ontvangen. Prijzen kunnen lager/hoger worden indien u uw wensen aanpast.

Prijzen zijn inclusief:  Transportkosten tot uw kantoor (NL en BE), elke knuffel is verpakt in een plastic zakje en elke knuffel heeft een op maat gemaakt label.

Prijzen zijn afhankelijk van: afmeting, complexiteit en details in ontwerp, volume, methode van transport en aantal stuks.

2. Wat is de levertijd van Pluche Knuffels op Maat?

Prototype: circa 4-5 weken.

Na ontwikkeling van het prototype kunt u kiezen tussen volgende levertijden:

Transport per Vliegtuig

 • 6-8 weken productie
 • 1-2 weken lucht + weg transport
 • Totaal: 7-10 weken

Transport per zee

 • 6-8 weken productie
 • 6-8 weken zee + weg transport
 • Totaal: 12-16 weken

Spoed Project

 • 2-3 weken Prototype  Akkoord op foto’s
 • 4 weken productie
 • 1-2 weken lucht + weg transport
 • Totaal slechts: 8-10 weken

Wij bieden u de spoed optie aan voor de Standaard kwaliteit. Premium kwaliteit snelste levertijd is 2-3 weken prototype + 8 weken productie + 1-2 weken transport = 11-13 weken.

3. Wat is het minimum aantal knuffels dat ik kan bestellen?

U kunt kiezen tussen twee opties. Standaard knuffels of Premium knuffels. Beide hebben een verschillden minimum bestelhoeveelheid, namelijk:

 • Standaard knuffels: 500 stuks
 • Premium knuffels: 1000 stuks
 • Knuffels kleiner dan 15 cm: voor zowel Standaard als Premium is de minimum bestelhoeveelheid 1000 stuks.

Met bovenstaande minimum bestelhoeveelheid kunnen wij u een goede prijs aanbieden. Hoe meer knuffels u bestelt hoe lager de investering per knuffel.

4. Hoe verloopt een knuffel project stap voor stap?

Onderstaande werkwijze is van toepassing voor alle levertijden, behalve spoed project. Voor een spoed project hebben we een afwijkende werkwijze.

Stap 1: Wensen bespreken
We horen graag uw wensen tot in detail. Vertel ons alles over uw project. Gewenste grootte van de knuffel, pints/logos die u wilt toevoegen, specifieke kleuren waar we rekening mee moeten houden. We ontvangen ook graag uw ontwerp.

Stap 2:  Prijsindicatie
Op basis van uw wensen ontvangt u van ons een prijsindicatie. We kunnen u geen exacte prijs geven, maar wel een goede indicatie. Past de prijsindicatie binnen uw verwachtingen en budget? Volgende stap het prototype.

Stap 3 :  Prototype(s) productie & levering
U kunt kiezen tussen prototype pakket I (Standaard of Premium prototype) & prototype pakket II (Standaard en Premium). Vervolgens worden uw prototypes gemaakt en geleverd. Deze stap duurt circa 4 tot 5 weken.

Stap 4 :  Finale prijzen & Bestelling plaatsen
Uw prototype(s) zijn gemaakt. We kunnen nu de exacte kosten calculeren. U ontvangt een gedetailleerde offerte op maat. De finale prijzen zullen altijd binnen de vooraf gegeven prijsindicatie vallen. Aanpassingen van de wensen kunnen leiden tot een lagere/hogere prijs. U heeft nu uw prototypes en de finale prijzen. Tijd om een keuze te maken voor het gewenste aantal. U kunt de bestelling plaatsen door het gewenste aantal in de offerte aan te vinken en ondertekend naar ons terug te sturen per mail, fax of post.

Stap 5 :  Productie & Levering
Uw knuffels worden conform offerte en akkoord gegeven prototype geproduceerd en geleverd. Indien u na ontvangst van het prototype feedback heeft, passen wij het prototype eerst aan. Zodra u geheel tevreden bent met het prototype starten we de productie.

5. Hoe Veilig zijn de pluche knuffels van Promo Bears?
Uw knuffels voldoen aan de EN 71 1.2.3 speelgoed veiligheidsnormen en zijn voorzien van een CE markering. Uw knuffels worden in diverse productiestadia geïnspecteerd op kwaliteit. Wij garanderen dat uw knuffels worden gemaakt in fabrieken welke schoon & veilig zijn, goede werkomstandigheden hebben en geen gebruik maken van kinderarbeid.

6. Welke factoren zijn belangrijk bij het selecteren van een partner voor op maat gemaakte knuffels?

De evaluatie van de factoren is afhankelijk van uw wensen en eisen. Algemene factoren om te overwegen zijn: goede vertaling van ontwerp naar resultaat, prototype, klanten service, levertijd, kwaliteit, prijs en veiligheid (CE markering).

MASCOTTE ONTWERP – VEEL GESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen aangaande Karakter ontwikkeling & illustraties. Staat u vraag er niet tussen? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag.

KarakterOntwikkeling_MascotteOntwerp_Voorbeelden_PromoBears

1. Hoeveel kost het ontwikkelen van een karakter?
Prijs: 250 euro. U ontvangt:

 • 3 – 4 mascotte schetsen.
 • Onbeperkte revisies* tot u geheel tevreden bent.
 • Levertijd: 1-2 weken voor de voorstelontwerpen.
 • Finale karakter ontvangt u in kleur en zwart/wit in .png en .pdf (vector bestand).
 • Intellectuele eigendomsrechten inbegrepen.

2. Hoe gaat het ontwikkelen van een karakter in zijn werk bij Promo Bears?

Stap 1: Wensen bespreken
Laat ons weten wat u doet, wat voor karakter u in gedachten heeft (mens, dier, fantasie, object), waar u het voor wilt inzetten, welke kleuren ziet u graag terug, wilt u logos/prints op uw karakter. Hoe gedetailleerder u ons informeert hoe beter. Dit kan telefonisch, per mail of via ons contactformulier.

Stap 2: Ontwikkeling van uw Karakter
We onwerpen drie karakters, volledig afgewerkt in kleur, voor u op basis van de briefing. Wij proberen zo veel mogelijk te varieren in de ontwerpen binnen uw wensen. U ontvangt de ontwerpen in circa 1-2 weken.

Stap 3: Levering van uw Karakter
U ontvangt een e-mail met de drie volledig in kleur uitgewerkte voorstellen. Het is tijd voor u en uw team om de voorstellen te beoordelen. Laat ons weten of u blij bent. Is één van de ontwerpen perfect? Wellicht ziet u een combinatie? (schoenen van karakter 1, hoofd karakter 2 met het lichaam van karakter 3). Alles is mogelijk en alles kan worden aangepast. Dit is allemaal inclusief. Aanpassingen zijn inbegrepen zo lang ze constructief zijn en binnen uw originele briefing passen. Stel u wou een beer, maar wilt nu graag een leeuw. Dergelijke input is niet inclusief.

Zodra u helemaal tevreden bent, kunnen wij uw karakter in elk gewenst bestand formaat toesturen. Geen specifieke wensen. U ontvangt uw karakter in kleur en zwart/wit in .png en .pdf (vector bestand). Het .png bestand is ideaal voor op uw website. De .pdf is ideaal voor drukwerk van de aller hoogste kwaliteit.

Tip: gebruik uw zwart/wit tekening als basis voor een leuke kleurplaat.

Stap 4: Uw karakter tot leven brengen
Uw karakter is geboren, nu is het tijd om uw karakter bekend & geliefd te maken. Wij helpen u hier graag mee.

Promo Bears is een karakterbureau. Karakters, ook wel mascottes genoemd, is onze expertise. Wij brengen karakters tot leven. Dat is onze missie, dat drijft ons. Wij helpen bedrijven, sportverenigingen, recreatieparken en evenementen om het maximale uit een karakter te halen. Promo Bears zorgt ervoor dat u meer rendement haalt uit uw karakter. Dit doen we door via karakter illustraties, mascottepakken, merchandise en inflatables op een effectieve en gerichte manier meer klanten, bezoekers, leden naar uw bedrijf, recreatiepark of sportvereniging te leiden en ze ook te behouden. Met onze expertise adviseren wij u hoe u het optimale uit uw karakter kunt halen.

3. Gaan alle rechten van het karakter naar onze organisatie over?

Ja na volledige betaling de 250 euro gaan alle rechten van het door u gekozen karakter naar u over. U ontvangt een overeenkomst van ons waarin we de auteursrechten, databankrechten, modelrechten en octrooirechten van het voor u ontwikkelde karakter aan u overdragen. Promo Bears gebruikt het ontwikkelde karakter alleen ter referentie.

4. Hoe lang duurt het voordat mijn karakter is ontwikkelt?

Zodra de briefing is opgesteld, gaan we voor u aan de slag. Circa 2 weken latere ontvangt u van ons de voorstelontwerpen. Afhankelijk van uw feedback kan het definitieve ontwerp vervolgens binnen enkele dagen klaar zijn.
Heeft u het karakter voor een specifieke datum nodig? Wij kijken graag naar de mogelijkheden.

5. Wordt het karakter alleen voor ons getekend?

Ja. Zodra u het karakter bij ons heeft afgenomen, zullen wij dit nooit voor een ander project/klant gebruiken. Voor elk project ontwikkelen wij weer unieke karakters.